Cycle for Plan NL

Elke drie seconden wordt er ergens op de wereld een meisje gedwongen te trouwen. Stoppen met school, mishandeling en uitbuiting zijn vaak de gevolgen.

Stop de klok! Fiets mee met de allereerste editie van Cycle for Plan NL, zamel geld in en trap kindhuwelijken de wereld uit!

Cycle for Plan NL in het kort:

  • Fiets in het weekend van 25 of 26 september een mooie tocht door Nederland
  • Leuk om samen met familie, vrienden of collega’s te doen, maar alleen kan natuurlijk ook
  • Kies uit een van de mooie routes (van zo’n 2, 3 of 4 uur) of bepaal je eigen route
  • Vraag vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren

Meer informatie

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Fiets een mooie route in Nederland en zamel geld in voor onze projecten tegen kindhuwelijken. 

Bekijk alle

Tejitu overtuigde haar ouders ervan om haar kindhuwelijk te stoppen

21-04-2021 | 12:10 Toen Tejitu uit Ethiopië veertien jaar oud was, hoorde ze haar familie praten over een huwelijksvoorstel dat ze hadden gekregen van een man in de twintig. Ze merkte aan haar ouders dat ze graag op het aanbod in wilden gaan. Goede bedoelingen “Mijn vader wordt oud en wilde daarom graag een man voor me die hem kon helpen met het werk op het land”, vertelt Tejitu, die nu vijftien jaar oud is. “Hij wilde een beter leven voor me en dacht dat trouwen de oplossing was. Maar ik wilde niet op zo’n jonge leeftijd trouwen. Ik kende namelijk de mogelijke gevaren van kindhuwelijken door de bijeenkomsten van een jongerengroep bij ons op school.” In deze groep, opgericht door Plan International, komen jongeren samen om kindhuwelijken te bespreken.“Ik vertelde mijn ouders dat ik dood kon gaan als ik zwanger zou worden, omdat mijn lichaam nog niet ver genoeg is ontwikkeld”, zegt Tejitu. Vastberaden Tejitu was vastberaden om ervoor te zorgen dat dit haar niet zou gebeuren. Ze vroeg haar docenten en vrienden van de jongerengroep om haar te helpen. Samen rapporteerden ze de zaak bij de lokale task force tegen kindhuwelijken die in 2016 door Plan is opgericht. De leden van de task force bezochten Tejitu’s ouders en probeerden hen ervan te overtuigen om van gedachten te veranderen. De bruiloft werd afgelast”, zegt Tejitu. “Ik was zo opgelucht.” Lees hier het volledige verhaal 
Lees meer
Bekijk alle

Michell

11-05-2021 | 10:42 Heel veel succes! Trappen maar!