Over ons

Wat doet Plan International?

Plan International werkt wereldwijd aan gelijke kansen voor meisjes en jongens. We beschermen meisjes tegen gevaren als kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis en we strijden voor betere meisjesrechten. Dit is hard nodig want meisjes worden nog stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Meisjes én jongens hebben recht op een betere toekomst. Daarom zorgen we ervoor dat ze naar school kunnen, schoon drinkwater hebben en levensreddende hulp krijgen na een ramp. Plan International werkt in ruim 50 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten aan betere levensomstandigheden voor kinderen en jongeren.

Waar richt het werk van Plan International zich op?

Wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl investeren in meisjes loont. Als ze genoeg te eten hebben, veilig zijn, de kans krijgen om naar school te gaan en te beslissen over hun eigen leven, zetten ze zich niet alleen in voor zichzelf, maar ook voor hun familie en zelfs de hele gemeenschap!
Plan International helpt meisjes en jongens om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te nemen. 

Concreet zetten wij ons in voor beter onderwijs, goede gezondheid, bescherming tegen geweld, werk en voedselzekerheid, toegang tot water en sanitatie, goede hygiëne en noodhulp.

Cycle for Plan

Sinds 2015 organiseert Plan International Cycle for Plan naar verschillende landen zoals Guatemala, Malawi, Thailand, Nicaragua, Zambia en Vietnam. Elke deelnemer die meegaat, fietst honderden kilometers voor een betere toekomst voor meisjes en jongens. Dit jaar organiseert Plan International deze sponsorfietstocht voor het eerst in eigen land: Cycle for Plan NL! 

Gegevens

Plan International Nederland, Stadhouderskade 60 1072 AC Amsterdam, 020-5495520

KvK Amsterdam: 41198890